Sfaturi SEO

 Multe sfaturi se dau in legatura cu optimizarea motorului de cautare  care are ca tinta gasirea site-ului dvs in primele rezultate facute pe un motor de cautare.Eu unu o sa dau cateva sfaturi din propria experienta si am sa incepet  prin a va spune ca , inainte de a incepe costructia sitului dvs ,primul lucru la care trebuie sa acordati atentie este scrirea codului sursa.Cand se construieste “front end-ul” fi sigur ca utilizezi codul semantic. Prin folosirea descriptiva a tag-urilor in structura de pagini motoarele de cautare vor fi capabile sa citeasca si sa aiba o mai bună intelegere a continutului.
 Al doilea punct ar fii sa aveti in compozitia sitului dvs un continut nou si interesant pentru a atrage utilizatori .
Daca site-ul dumneavoastra are un continut bine gandit, paginile vor urca singure in rezultatele motoarelor de cautare si va duce la cresterea traficului iar link-urile catre site-ul dumneavoastra vor aparea de la sine. 
  Un alt aspect important mai este sa se tina cont  de cuvintele cheie care descriu continutul, acestea trebuie amplasate in locuri strategice pe toata pagina cum ar fi: URL-ul, title, si in heading. De asemenea este important sa apara si in pagina dar nu prea des, pentru ca o sa fi penalizat pentru “keyword stuffing” adica umplutura de cuvinte cheie.
 Un alt aspect ar fi folosirea excesiva a fisierelor flash. Deoarece fisirele flash reda un aspect tentant si atragator pentru vizitatori, tot atatit  pot fii de ineficiente deoarece motoarele de cautare au probleme cu citirea fisierelor Flash, ceea ce inseamna ca link-uri folosite in navigare nu poate fi urmate.

 Alt aspect ar fii ca fiecare pagina a sitului  dvs sa aiba titluri unice,daca utilizezi acelasi titlu pentru fiecare pagina, motoarele de cautare se vor gandi ca fiecare pagina de pe site este are acelasi subiect.
 Situl dvs are un continut bogat in pagini si nu sunteti sigur ca link-ingul intern este destul de optimizat incat toate paginile sa fie vizitate de motoarele de cautare ?Solutia ar fii sa creati un fisier sitemap.xml, care sa contina lista tuturor URL-urilor paginilor. Plasat la radacina site-ului acest fisier va fii  mai bine indexat de catre robotii motoarelor de cautare.
 O gresala  ca designeri ai uni site ar fii inlocuirea textele urate cu niste imagine atragatoare. Incearca sa eviti asta. Din nou spun, motoarele de cautare nu pot vedea continutul imaginii.
 Pentru marirea popularitati un sfat bun ar fii sa incercatii sa obtineti  voturi care provin de la site-uri cunoscute pe web si care abordeaza aceeasi tematica, atunci acest lucru va fi benefic pozitionarii site-ului in rezultatele motoarelor de cautare.
Un alt sfat ar fii  inscrierea  sitului in Google Webmaster Tools este gratuita si poate aduce multe beneficii.



In definitiv tineti cont de :
  • acordarea atentiei scrierii codului sursa
  • o descriere amanuntita si clara a domeniului  pe care il are situl dvs
  • unicitate contextuala
  • evitarea de folosire excesiva a fisirelor flash
  • evitarea de a inlocui  anumite textele cu imagini atragatoare
  • ptr o indexare mai rapida incercati sa legati situl dvs de situri cu caracter asemanator
  • tot pentru indexare , folositi directoare web si situri pe care se pot face anunturi (ex catg directoare web de pe site)
  • folosirea sitului Google Webmaster Tools